Boczna klatka schodowa w budynku mieszkalnym DPS w Mościszkach została całkowicie przebudowana. Nowe stopnie schodów, nowa podłoga na półpiętrze, balustrady z okładzinami w kolorze stopni, metalowe poręcze. Wymieniliśmy oświetlenie, drzwi do pomieszczeń technicznych, pod schodami powstał schowek materiałów terapeutycznych. Klatka schodowa została dostosowana do wymogów przeciwpożarowych. Na głównej ścianie stworzono mural według pomysłu zielonogórskich plastyków Barbary Salej i Adama Łuckiego. Mural powstawał przez wiele dni, początkowo jako projekt w zielonogórskiej pracowni, potem został w skali 1:1 przeniesiony na kalki i następnie na ścianę, podczas ciężkiej pracy na drabinach i rusztowaniu od 30 stycznia do 1 lutego. Barbara Salej i Adam Łucki zrealizowali w budynku administracji DPS dwa obiekty przestrzenne, reliefy. Praca na rzecz DPS w Mościszkach została wykonana bezpłatnie. Mieszkańcy Domu, pracownicy, dyrekcja gorąco dziękują za ten niezwykły wkład w budowanie nowoczesnej polskiej psychiatrii środowiskowej.